onsdag 23 januari 2013

Rödkål!

Jag vill tipsa alla och mig själv om rödkål!
Kål är fullt av vitaminer, antioxidanter och det är ett relativt kalorifattigt livsmedel. Kål är med i min bok över superfoods. Lite mer info om kål som från http://www.halsosidorna.se/Kalvaxter.htm


"Kålväxter innehåller även ett enzym som bildar indoler och isotiocynater som skyddar mot olika sjukdomar. Kålväxter är bra för magen, innehåller nyttobakterier, se Probiotika.
Kål innehåller glukosinolater (svavelhaltiga ämnen) som är bra mot inflammationer och  fungerar somantioxidanter och är bra för att motverka cancer (är anticarcinogena), bl.a. i matsmältningsorganen, men även bröstcancer och lungcancer enligt senare forskning. "

Igår gjorde vi en god rätt av rödkål som jag kan tipsa om. Stekt rödkål blandat med lite honung, salt, peppar och vit balsamvinäger. SUpergott faktiskt! Vi åt stekt kassler och/eller blodkorv till. Receptet kommer delvis från http://recept.mabra.com/flaskkotlett-med-rod-pizzasallad/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar