onsdag 17 oktober 2012

Nyttig vs onyttig

Här kommer två recept. Ett "vanligt" och ett proteinrikt :)

Motosmuffins med philadelphiatopping

Cirka 12 muffins


3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 dl olja
3 dl rårivna morötter
Glasyren:
100 gram philadelphia-ost
75 gram smör
2 dl florsocker
1 ½ tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötterna och blanda med oljan.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i ägg-socker-smeten. Blanda ner morötterna och oljan.
Sätt i muffinsformar i muffinsplåten. Fyll varje form till max 2/3. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter. Prova med en provsticka därefter om muffinsen är torr.
Låt muffinsarna svalna. Vispa ihop glasyren till en jämn smet, smaka av hur mycket vaniljsocker du vill ha. Jag bara bredde på glasyren när muffinsarna var lite svala och strösslade på lite valnötter. Man kan ju också spritsa på glasyren. Det går utmärkt att frysa in både muffins och frosting.

Proteinrika chokladrutor med glasyr

Ca 16 bitar
1,5 dl havremjöl (jag maler eget)
0,5 dl havregryn
1 rågad skopa (35g) vassleproteinpulver choklad
1,5 msk kakao
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
2,5 msk stevia strö eller sukrin
1 msk rapsolja
2,5 msk kallt kaffe
1 dl lättmjölk
Glasyr:
70 g Philadelphia
75g lättkesella
1 krm vaniljpulver
1 msk stevia strö eller sukrin

Blanda alla torra ingredienser och ha sedan i de blöta. Häll i en ungssäker form, ca 20x20, smord eller klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i knappt 15min. Låt kallna. Blanda sedan ihop ingredienserna till glasyren med en stavmixer. Smeta ut över den svalnade kakan. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar