söndag 10 februari 2013

God middag med svampstuvning

Idag gjorde vi en god lördagsmiddag med fyllda gratinerade crepes :) Mums! Har nog aldrig gjort det tidigare själv.

Först blandade jag ihop smeten till crepsen:
Rör ut 2,25 dl dinkelsikt i 1,5 dl vatten. Häll sen i 2,25 dl lättmjölk och 3 ägg och lite olivolja. Lät det stå i kylen ett litet tag medan jag gjorde svampstuvning.

Då finhackade vi ca 300 g färska champinjoner, ½ röd chili och pressade på vitlöksklyftor. Stekte det och hällde sen på 2 msk dinkelsikt och sen mjölk, vatten, svampspad från grytan och lite vispgrädde till konsistensen blev bra.

Stekte crepes (ca 7 st tunna stora) och fyllde de med svampstuvning och ost, la i en form, hällde över lite ost och satte in ca 10 min i 250grader.

Supergott!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar