fredag 14 september 2012

Höstäpplen!

Jag blev så glad när jag såg att grannen satt ut en korg med äpplen utanför grinden! Det betyder att man får ta, eller hur?

Vad kan man göra av naturens äpplegåvor? Jo, kräm, paj, sylt, äppelbullar, ja allt möjligt. En av mina favoriter är ändå äppelkräm!Till sig själv behöver man:

1 äpple
1 dl vatten
1 msk socker
2 tsk potatismjöl
1 dl vatten

Koka äppelbitar i vatten och socker tills det blir mjukt. Tillsätt redningen (vatten+potatismjöl) i  en smal stråle. Låt krämen koka upp igen. Servera med mjölk.  Man kan också koka med en bit av en kanelstång om man gillar det!

Jag tycker också mycket om kall äppelkräm, så jag gör flera portioner och sätter in resten
i kylen och äter en annan dag- kall! Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar