lördag 1 september 2012

Långpromenad och filmkväll

Trevligt med långpromenad med en vän en skön sensommarkväll!! Speciellt härligt när man vet att det väntar en mysig filmkväll där hemma.

Innan idag så bakade jag lite havreskorpor som man kan ha till teet istället för något sötare. En skorpa med lite ost på är perfekt! Receptet är hur gammalt som helst och kommer från en urgammal bok från Roberts farmor.
 Hade varit kul att citera ett recepet från boken så här kommer det:

"Havreskorpor (omkr 4½hg)
Skorpor bör man alltid ha hemma. De är hållbara. Man kan mycket väl baka så stor sats åt gången, att den räcker ett par veckor framåt.

Deg:
200 g (4dl) vetemjöl
4 tsk Marabou bakpulver
100 g (1dl) strösocker
150 g (4½ dl) ångpreparerade havregryn
75 g (2½ msk) smör eller margarin
1½ dl söt eller sur mjölk eller kärnmjölk.

Beredning:
Tag fram alla ingredienserna. Smörj 1-2 plåtar. Tag ifrån något av mjölet till utbakningen. Sikta eller rör väl samman mjölet med bakpulvret. Sätt till sockret och havregrynen. Smula sönder fettet i de torra ingredienserna. Tillsätt vätskan och arbeta samman degen. Tag upp den på bakbordet och kavla eller klappa ut den till en 1 cm tjock kaka. Tag med runt mått ut kakor och lägg dem på plåt. Grädda dem i god ugnsvärme (250-275 grader C). Klyv bullarna försiktigt med en vass kniv omedelbart efter gräddningen och rosta dem lätt." 

De blev ganska goda :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar